Lakástakarék

Otthonteremtési kalkulátor

Számolja ki, mekkora összeget tudna otthonára fordítani megtakarításaival!

5000 Ft

4 év 5 év 6 év 8 év 10 év
650 000 Ft

Érdekel a kedvezmény

Milyen előnyökkel jár a lakástakarék-számla?

30%-os támogatás a betétbefizetéseire

A megtakarítási időszak végén kedvező, fix kamatozású (referencia THM: 7,65%) lakáskölcsönt igényelhet.

A hozam után nem kell fizetnie kamatadót (15%).

A megtakarítási időszak végén kedvező, fix kamatozású (referencia THM: 7,65%) lakáskölcsönt igényelhet.

ha több szerződést köt, és mindegyikben más családtagot nevez meg kedvezményezettnek. Akár ugyanarra a lakásra, családi házra is felhasználhatja a teljes összeget.

 • 5 féle futamidő: 4, 5, 6, 8 vagy 10 év.
 • Ön dönti el, hogy mennyit takarít meg havonta (a minimum 5000 Ft, de legalább 1.000.000 Ft szerződéses összeg).
 • bármikor módosíthatja a havi megtakarítás összegét és a futamidőt.
 • A megtakarítás felhasználásáról és a lakáskölcsön igényléséről a megtakarítási időszak végén dönthet.
 • A megtakarítási idő után új lakástakarék-számlát nyithat, így folyamatosan igénybe veheti az állami támogatást.

A lakástakarék-számla mindenkinek tökéletes megoldás!

Mire használhatja fel a
lakástakarék-számlát?

Nézzünk néhány gyakorlati példát,

hiszen a lakástakarék-számlával nem csak megvásárolni vagy felújítani tudja otthonát! Kezdjen el még ma megtakarítani, hogy mindezeket megvalósíthassa 30% állami támogatással!


Tervezzen vásárlást, felújítást vagy építést évi akár 72 000 Ft-os állami támogatással!

 1. Az állami támogatást törvény biztosítja, mértéke a befizetett betétek 30%-a, de évente legfeljebb 72 000 Ft. A maximális támogatást úgy érheti el, ha havonta 20 000 forintot befizet. Csak akkor jár az állami támogatás, ha a megtakarítást lakáscélra költi, és ha legalább 4 évig takarékoskodik, mielőtt felvenné a pénzt. Az állami támogatás legfeljebb az első 10 megtakarítási évre jár.
 2. Aegon Otthon termékcsalád esetén: EBKM – megtakarítási időtől függően – állami támogatással 4,22 - 10,72%, állami támogatás nélkül -0,62 – -1,52%. A tájékoztatás nem teljes körű, részletek az Üzletszabályzatban. Az EBKM-et havi 20 000 forintos betétbefizetés alapján számoltuk, az egyes értékek a különböző futamidők alapján térnek el egymástól (futamidő 46-120 hónap). Az EBKM-et az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembe vételével határoztuk meg,a feltételek változása esetén mértéke módosulhat.
 3. A lakáskölcsön fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, feltétele a jelzáloggal terhelt ingatlanra vonatkozó vagyonbiztosítás és az igénylő hitelképessége, amelyet a Lakástakarék az igényléskor hatályos szabályzatok alapján bírál el. A 83/2010. sz. kormányrendelet jelenleg hatályos feltételei szerint számított teljes hiteldíj mutató (THM) értéke 1 millió Ft összegű lakáskölcsönre, 5 éves hitel futamidőre 7,65%, a feltételek változása esetén mértékük módosulhat. A THM módozati paraméterek alapján kalkulált konkrét mértékét a www.aegonlakastakarek.hu oldalon elérhető Lakástakarék Üzletszabályzat tartalmazza.

  Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 1.950.000 Ft, ebből az igényelhető – maximális – lakáskölcsön összege 1.051.209 Ft. A kölcsön kamata (évi, fix): 5,5%, THM: 7,65%. Díjak (folyósítási díj, kezelési költség): 0 Ft. Költségek: jelzálogjog bejegyzési díj: 12.600 Ft, értékbecslési költség: 31.750 Ft. A havi törlesztőrészlet összege: 20.079 Ft, a futamidő alatt (60 hónap) visszafizetendő teljes összeg 1.204.740 Ft.
 4. A szerződésmódosításért meg kell fizetnie a Díjtáblázatban feltüntetett díjat.
 5. Az ajándék tablet jár minden olyan szerződésre, ami 10 éves időtartamú, és a havi megtakarítás összege 20.000 Ft. A tabletet a 3. megtakarítási összeg befizetése után kapja meg az ügyfél.
 6. 0 Ft-os számlanyitási díjkedvezmény új vagy meglévő Aegon lakásbiztosítás mellé:
  - legalább 5 éves megtakarítási idejű lakástakarék-számlát nyit és
  - legalább 25 000 Ft éves díjú Aegon lakásbiztosítási szerződése van (új vagy meglévő szerződés)
  - rendszeresen fizeti lakástakarék megtakarítását és biztosítási díját a megtakarítási idő alatt
  0 Ft-os számlanyitási díjkedvezmény új Aegon Önkéntes nyugdíjpénztári tagság esetén:
  - legalább 5 éves megtakarítási idejű lakástakarék-számlát nyit és
  - az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztárba;
  - rendszeresen fizeti lakástakarék megtakarítását, és minden megtakarítási évben az Önkéntes Nyugdíjpénztárba befizetett tagdíjának havi átlaga eléri a minimál tagdíjat (havi 5000 Ft).
  A tájékoztatás nem teljes körű! Az akciók részletes szabályzatait a hatályos Hirdetmények tartalmazzák, melyeket itt talál!